France

Τοπικό Μενού Βέροιας

Το Τοπικό Μενού Βέροιας προβάλει την τοπική γαστρονομική παράδοση μέσω των πατροπαράδοτων συνταγών χρησιμοποιώντας πρώτες ύλες παρασκευής της Βεργιώτικης γης.

Το Τοπικό Μενού Βέροιας θα το βρείτε στα εστιατόρια της Βέροιας που παρέχουν το συγκεκριμένο προϊόν. Για την καλύτερη οργάνωση του Μενού σας μπορείτε να απευθυνθείτε στο εκάστοτε εστιατόριο.

  

Τοπικό Μενού Βέροιας

Ορεκτικά

  • Φασουλονταβάς
  • Λαχανοσαρμάδες
  • Ντολμαδάκια
  • Τουρσί Πιπεριά (Αγίου Γεωργίου)
  • Φέτα-Καπνιστό Βερμίου
  • Πίττες
  • Λαδερά
  • Τραχανάς
  • Καβουρμάς

  

Κυρίως Πιάτα

  • ΠΟΠ Μοσχάρι Βέροιας
    • (Μάγουλα, Γλώσσα, Κεφάλι, Ουρά κτλ)
  • «Ξεστημένο Βέροιας με μοσχάρι Βέροιας»
  • Μπάμιες με μοσχάρι
  • Μανέστρα με μοσχάρι
  • Χασάπικο
  • Πέστροφα

Το βασικό κόκκινο κρέας του «Μενού Βέροιας» είναι το ΠΟΠ Μοσχάρι Βέροιας

  

Επιδόρπια

  • Ρεβανί Βεροίας
  • Κυδώνι
  • Γλυκά Κουταλιού
  • Πρόβιο γιαούρτι με γλυκό του κουταλιού
  • Λουκουμάδες (σβίγγοι Βεροίας)
  • Κράνο λικέρ
  • Χαλβάς
  • Κομπόστα φρούτων

  

Σαλάτα

(εποχής)

  • Βολβοί (παντζάρια, ρίζες)
  • Τομάτα ριζωμάτων
  • Πιπεριές Αγίου Γεωργίου
  • Κυδώνι Πατρίδας
  • Φρέσκα φρούτα: Ροδάκινο, Μήλο, Δαμάσκηνο
  • Χόρτα
  • Τυρί

Στη σαλάτα επικρατούν μια ή περισσότερες συνταγές και ο εκάστοτε Σέφ επιλέγει τα παραπάνω προϊόντα, σύμφωνα με τη διαθεσιμότητα και την εποχή.

  

Ποτά

  • Ποικιλία Ξινόμαυρο Ημαθίας (κρασί, τσίπουρο)
  • Μπύρα Μικροζυθοποιίας Βέροιας

X