Ο Δήμος της Βέροιας χαρακτηρίζεται από ένα μοναδικό τοπίο που προσφέρει ο κάμπος και το βουνό. Κάνοντας μια βόλτα στα καταστήματα της περιοχής και ανάλογα την εποχή βεβαίως, θα διακρίνουμε την εξαιρετική ποιότητα από φρέσκα φρούτα όπως ροδάκινα, μήλα, δαμάσκηνα αχλάδια, κηπευτικά προϊόντα όπως τομάτες Ριζωμάτων και πιπεριές Αγίου Γεωργίου, ρίγανη Δασκίου, κορυφαία κρέατα από χοιρινό και μοσχάρι τοπικής εκτροφής καθώς και γευστικότατα τυροκομικά προϊόντα όπως φέτα, μανούρι και καπνιστό τυρί. Αυτές οι τοπικές πρώτες ύλες είναι η βάση των τοπικών, παραδοσιακών και μοντέρνων συνταγών των επαγγελματιών, των συλλόγων, των ντόπιων. Η κουζίνα του Δήμου είναι Μικρασιάτικη, Βλάχικη, Ποντιακή, ντόπια, μοντέρνα κουζίνα με διεθνή εδέσματα αλλά με τοπικές πρώτες. Η επιτομή αυτής της Βεροιώτικης εμπειρίας είναι ο συνδυασμός των εκλεκτών εδεσμάτων με τα μοναδικά κρασιά της περιοχής ποικιλίας ‘Ξινόμαυρο’. Το food pairing, o συνδυασμός του εύγευστου φαγητού με τα κρασιά του τόπου είναι η απόλυτη ευχαρίστηση, εμπειρία. Καθώς οι πρώτες τοπικές ύλες είναι πολλές και πολυδιάστατες στη γεύση και στη μαγειρική τέχνη, στην περιοχή παρουσιάζεται και η κουλτούρα του τσίπουρου. Την περίοδο του Νοεμβρίου, τα ντόπια καζάνια παίρνουν φωτιά, γιατί βράζουν τα καζάνια και έχουμε σημαντικές «μαζώξεις». Για το τσίπουρο υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία τοπικών εδεσμάτων που το συνοδεύουν. Τα εδέσματα που θα γευτούμε στα τοπικά εστιατόρια της περιοχής, έχουν σπουδαία γαστρονομική παρουσία σε μεγάλους οδηγούς γαστρονομίας. Την τελευταία δεκαετία, σπουδαίοι ντόπιοι chefs έχουν δημιουργήσει εστιατόρια παρουσιάζοντας την παραδοσιακή κουζίνα καθώς και εξελιγμένες συνταγές πάντα με τοπικά προϊόντα, παρουσιάζοντας ταυτόχρονα τον οινικό πλούτο στις κάβες τους. Η Βέροια έχει και μεγάλη παράδοση στο γλυκό. Η πόλη της Βέροιας είναι η πατρίδα ενός εξαιρετικού γλυκού που το σερβίρουν σ’ όλα τα ζαχαροπλαστεία, καφέ και εστιατόρια, το ξακουστό Ρεβανί Βεροίας.