Την περίοδο της τουρκοκρατίας το τούρκικο στοιχείο, ήταν το πιο πολυάριθμο στη Βέροια, συγκεντρωμένο στο επάνω μέρος της πόλης. Όταν εγκαταστάθηκαν οι Τούρκοι στην πόλη μετέτρεψαν παλιές εκκλησίες σε τζαμιά. Ανάμεσα σ’ αυτές ήταν και η Παλιά Μητρόπολη- το Χουνκιάρ Τζαμί, το Καζακτσί και Μπαμπά τεκέ Τζαμί. Το σύνολο των τζαμιών στη Βέροια ήταν 14. Άλλος τομέας όπου αναπτύχθηκε οικοδομική δραστηριότητα ήταν τα δημόσια τουρκικά λουτρά, τα χαμάμ. Στην πόλη διατηρήθηκαν ορισμένα κτίσματα από την εποχή που η πόλη ήταν υπό το καθεστώς των Οθωμανών, όπως, το Δικαστικό Μέγαρο, το Δημοτικό σχολείο πλατείας ωρολογίου, το Μεντρεσέ Τζαμί, το Χουνκιάρ Τζαμί- τμήμα της Παλιάς Μητρόπολης, το Ορτά Τζαμί, τα Δίδυμα Λουτρά και η Γέφυρα Καραχμέτ.
Την περίοδο της τουρκοκρατίας το τούρκικο στοιχείο, ήταν το πιο πολυάριθμο στη Βέροια, συγκεντρωμένο στο επάνω μέρος της πόλης. Όταν εγκαταστάθηκαν οι Τούρκοι στην πόλη μετέτρεψαν παλιές εκκλησίες σε τζαμιά. Ανάμεσα σ’ αυτές ήταν και η Παλιά Μητρόπολη, το Χουνκιάρτζασίμι, το Καζακτσί και Μπαμπά τεκέ τζασμί. Το σύνολο των τζαμιών στη Βέροια ήταν 14. Άλλος τομέας όπου αναπτύχθηκε οικοδομική δραστηριότητα ήταν τα δημόσια τουρκικά λουτρά, τα χαμάμ. Στην πόλη διατηρήθηκαν ορισμένα κτίσματα από την εποχή που η πόλη ήταν υπό το καθεστώς των Οθωμανών.
Κτίστηκε από τους Τούρκους τα τελευταία χρόνια της κατοχής της πόλης και χρησίμευε σαν Διοικητήριο. Στην πλατεία, που βρίσκεται μπροστά του, έγινε η παράδοση της πόλης από τον Τούρκο διοικητή στον ελληνικό στρατό στις 16 Οκτωβρίου 1912. Η ημέρα αυτή είναι η εθνική Γιορτή της πόλης και τιμάται με καταθέσεις στεφάνων, παρελάσεις, ομιλίες .
Βρίσκεται δίπλα στην πλατεία Ωρολογίου. Το κτίσιμο του ξεκίνησε από τους Οθωμανούς το 1909. Σαν οικοδομικό υλικό χρησιμοποιήθηκε το υλικό του πύργου της Βασίλισσας Βεργίνας, που βρίσκεται πίσω από τα δικαστήρια. Οι Τούρκοι έφυγαν χωρίς να προλάβουν να το τελειώσουν. Εγκαινιάστηκε και χρησιμοποιήθηκε από τους Έλληνες.