Σεπτέμβριος, 2023
23Σεπτ(Σεπτ 23)8:00 μμ25(Σεπτ 25)11:59 μμ3o ΔΙΕΘΝΕΣ ΜΟΥΣΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΙΓΩΝ
Πληροφορίες εκδήλωσης
3o ΔΙΕΘΝΕΣ ΜΟΥΣΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΙΓΩΝ 24,25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023 Μετά τις επιτυχημένες διοργανώσεις του πρώτου και δεύτερου Φεστιβάλ Αιγών η ιδέα ενός Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ, που να βαδίζει στους δρόμους του Μ.
Πληροφορίες εκδήλωσης
3o ΔΙΕΘΝΕΣ ΜΟΥΣΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΙΓΩΝ
24,25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023
Μετά τις επιτυχημένες διοργανώσεις του πρώτου και δεύτερου Φεστιβάλ Αιγών η ιδέα ενός Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ, που να βαδίζει στους δρόμους του Μ. Αλεξάνδρου και ενώνει τους ήχους, τις μουσικές και τα τραγούδια των πολιτισμών που συναντά, προχωρά μπροστά. Το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Αιγών είναι μια διοργάνωση – παραγωγή της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας σε συνδιοργάνωση με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας, υπό την αιγίδα και με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού.
Σε αυτό το μουσικό συναπάντημα θα περιδιαβούμε τις χώρες της Ελληνιστικής Οικουμένης που δημιούργησε το όραμα του Μεγαλέξανδρου με σεβασμό στις παραδόσεις, την ιστορία και την τέχνη των λαών της..
Στόχος του φεστιβάλ Αιγών είναι να παρουσιαστεί η μουσική ποικιλομορφία των περιοχών αυτών, με πρωτεργάτη τον διεθνούς φήμης Αρμένιο μουσικοσυνθέτη Ηaig Yazdjian και την ορχήστρα του, και καλεσμένους σημαντικούς σολίστ, διακεκριμένους μουσικούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που θα έρθουν στη χώρα μας αποκλειστικά για τον σκοπό αυτό.
Η ιστορία, η κουλτούρα, η ετερογένεια, τα μυθικά επιτεύγματα και τα πάθη των λαών τριών ηπείρων σφυρηλάτησαν την λαϊκή μουσική των χωρών που εκπροσωπούνται διαδοχικά στο Φεστιβάλ Αιγών, με ακούσματα που ερμηνεύονται από άξιους δεξιοτέχνες – φορείς αυτής της πολύτιμης παράδοσης.
Στη διάρκεια των εκδηλώσεων θα ξετυλιχθεί το αόρατο νήμα των αμφίπλευρων επιρροών που σμίλεψαν υπομονετικά και εντέλει διαμόρφωσαν, τις τόσο διαφορετικές μα και τόσο συγγενικές, εθνικές μουσικές των λαών και αποτέλεσαν διαχρονικά την γέφυρα που τους συνδέει.
Στο Πολυκεντρικό Μουσείο των Αιγών – Βασιλικοί Τάφοι και Κεντρικό Μουσειακό Κτήριο- με όχημα και ιχνηλάτη την μουσική το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει ένα συναρπαστικό ταξίδι στο χώρο και τον χρόνο, που φέτος είναι αφιερωμένο στο μυστήριο και την μαγείας της Ινδικής μουσικής παράδοσης.
Επιμέλεια προγράμματος Haig Yazdjian
Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023, ώρα 8.00μ.μ.
Πολυκεντρικό Μουσείο Αιγών – Βασιλικοί Τάφοι (αύλειος χώρος), Βεργίνα
Ινδία
Nandini Shankar – βιολί, τραγούδι
Με τη συνοδεία του κουαρτέτου:
Χάρης Λαμπράκης– νέυ
Γιώργος Κοντογιάννης – λύρα
Τάσος Πούλιος – κανονάκι
Σοφία Ευκλείδου – τσέλο
Φοίβος Αποστολίδης -κρουστά
Haig Yazdjian – ούτι, τραγούδι ενορχήστρωση-διεύθυνση ορχήστρας-καλλιτεχνική διεύθυνση
Πρόγραμμα
Raaga Desh
Η Nandini μας μεταφέρει σε ένα μαγευτικό ταξίδι με την ερμηνεία της Raaga Desh στο βιολί. Σε κάθε νότα και φράση ενσωματώνεται η τέχνη του συνεχούς αυτοσχεδιασμού – χαρακτηριστικό γνώρισμα της παράδοσης των Raaga. Σε αυτό το αριστούργημα διάρκειας 15 λεπτών, η Nandini περιηγείται επιδέξια στο φάσμα του τέμπο, μεταβαίνοντας σταδιακά από γαλήνιες μελωδίες σε κρεσέντο που κόβουν την ανάσα. Η περίπλοκη παράσταση κάνει παραλληλισμούς με το αραβικό και το τουρκικό μουσικό στυλ, γνωστό ως makam. Η λυρική αφήγηση, “Naadaan Jiyara Gum Gayo Re”, μεταφράζεται ως “Η αθώα καρδιά μου χάθηκε” (σε κάποιον).
Aaj Jaane Ki Zidd Na Karo
Με το “Aaj Jaane Ki Zidd Na Karo” βυθιζόμαστε στον συγκλονιστικό κόσμο των γαζάλων. Αυτή η εγκάρδια σύνθεση μεταφέρει όμορφα την παράκληση ενός ποιητή στην αγαπημένη του, παρακαλώντας την να μην φύγει. Νιώστε το βάθος των συναισθημάτων καθώς η Ναντίνι τραγουδά αυτή τη διαχρονική γάζα.
Mope Daaro Na Rang
Με τη σύνθεση αυτή βυθιζόμαστε στο πνεύμα του ζωντανού φεστιβάλ “Holi” (ένα φεστιβάλ στην Ινδία όπου οι συμμετέχοντες πετούν χρώματα ο ένας στον άλλο) μέσω της ενόργανης ερμηνείας του “Mope Daaro Na Rang”. Η παιχνιδιάρικη σύνθεση ενσαρκώνει τη γοητεία ενός παραδοσιακού «Χόρι», όπου η ποιήτρια εκλιπαρεί αστεία να μην πιτσιλιστεί με χρώματα στο φόρεμά της, ενώ λαχταράει κρυφά το πολύχρωμο άγγιγμα του αγαπημένου της. Βυθιστείτε στο πνεύμα του ζωντανού.
Raadhe Raadhe
Το “Raadhe Raadhe” είναι μια μελωδική ωδή στη θεϊκή αγάπη που μοιράζεται ο Λόρδος Κρίσνα και η αγαπημένη του Ράντα. Οι ποιητικοί στίχοι αντηχούν με αφοσίωση, εκφράζοντας το συναίσθημα της καρδιάς κάποιου που φωνάζει τη Ράντα. Οι στίχοι “Το μυαλό μου αντηχεί το όνομα της Ράντα, σαν γλυκό νέκταρ διαλύεται μέσα” περικλείουν την ουσία αυτής της μουσικής απεικόνισης.
The Kapi Dance
Η ζωντανή σύνθεση The Kapi Dance με τους ζωηρούς ρυθμούς του οργανικού αριστουργήματος, διαδραματίζεται στο Raga Mishra Pilu. Είναι μια συλλογική δημιουργία της Nandini και του συζύγου της Mahesh. Περικλείει μια χαρούμενη ατμόσφαιρα που είναι βέβαιο ότι θα αιχμαλωτίσει τις αισθήσεις μας.
Maajhe Maaher Pandhari
Ανυψώνουμε το πνεύμα μας με την αισιόδοξη αφοσίωση του “Maajhe Maaher Pandhari”. Η σύνθεση γιορτάζει τους ιερούς δεσμούς της οικογένειας, καθώς ο ποιητής εξισώνει εύγλωττα γονείς και αδέρφια με θεϊκές μορφές.
Naina More
Με το “Naina More” βυθιζόμαστε στα βάθη των συναισθημάτων. Πρόκειται για ένα συγκλονιστικό Thumri στο Raaga Bhairavi. Αυτό το τραγούδι περικλείει τον πόνο του χωρισμού και της λαχτάρας, όπως εκφράζεται στον στίχο «Τα μάτια μου πονάνε για την επιστροφή σου, αγάπη μου».
Raga Livewire
το “Raga Livewire“, μια πρωτότυπη σύνθεση σύντηξης με το Raga Charukeshi, είναι μια σπινθηροβόλα επίδειξη της δεξιοτεχνίας του οργάνου. Συνδυάζει στοιχεία φωνητικών κρουστών και μουσικών μαθηματικών.
Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023, ώρα 8.00μ.μ.
Πολυκεντρικό Μουσείο Αιγών – Κεντρικό Μουσειακό Κτίριο (αίθριο)
Περσία – Ινδία
Παραμύθια και Θρύλοι στους δρόμους του Μεγαλέξανδρου
Οι λαοί ης Ασίας αγάπησαν τον Αλέξανδρο και τον έκαναν δικό τους. Η εικόνα του σφράγισε την τέχνη τους, οι περιπέτειές του έγιναν θρύλοι και παραμύθια. Από τις Χίλιες και μία νύχτες ως τα λαϊκά παραμύθια της Βόρειας Ινδίας, από τις ακτές της Μεσογείου μέχρι τα υψίπεδα της Περσίας, από τις στέπες της Κεντρικής Ασίας μέχρι τις όχθες του Ινδού και την έρημο της Αραβίας εμφανίζονται μυθικοί καβαλάρηδες, φιλόσοφοι ηγεμόνες, κατακτητές και σοφοί που του μοιάζουν.
Ο Στέλιος Πελασγός μας καλεί να εισχωρήσουμε στον πολύχρωμο κόσμο αυτών των ιστοριών με την συνοδεία των ήχων που ακούγονταν στους αυτοκρατορικούς κοιτώνες και στα καραβάν σεράγια και να παρακολουθήσουμε τις αλλόκοτες μορφές που παίρνει η Ιστορία όταν γίνεται παραμύθι.
Στέλιος Πελασγός – αφηγητής
Συμμετέχει
Nandini Shankar (Ινδία) – βιολί, τραγούδι
Με τη συνοδεία του κουαρτέτου:
Χάρης Λαμπράκης– νέυ
Γιώργος Κοντογιάννης – λύρα
Τάσος Πούλιος – κανονάκι
Σοφία Ευκλείδου – τσέλο
Φοίβος Αποστολίδης – κρουστά
Haig Yazdjian – ούτι, τραγούδι ενορχήστρωση-διεύθυνση ορχήστρας-καλλιτεχνική διεύθυνση
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ
Haig Yazdjian
Ο Haig Yazdjian, γεννημένος στη Συρία από γονείς Αρµένιους, ζει και εργάζεται στην Ελλάδα από το 1980. Είναι παράξενο, αλλά όντας στην Ελλάδα ανακάλυψε τα σαγηνευτικά στοιχεία της ανατολίτικης μουσικής και βρήκε στο ούτι τον δρόμο να εκφράσει τις μουσικές του αναζητήσεις.
Η κυκλοφορία του πρώτου δίσκου του, Talar («Αειθαλές»), το 1996, μεγάλωσε τη φήμη του αλλά κυρίως ανέδειξε έναν από τους πλέον ταλαντούχους και πολλά υποσχόμενους συνθέτες της γενιάς του. Ο Haig Yazdjian ξεχώρισε για τον μοναδικό τρόπο µε τον οποίο αναμιγνύει ετερόκλητα στοιχεία των παραδοσιακών μουσικών της Ανατολικής Μεσογείου, πιστεύοντας ακλόνητα πως η παράδοση είναι µια ζωντανή, δημιουργική δύναμη.
∆ύο χρόνια μετά, κυκλοφορεί ο δεύτερος δίσκος του, το καλοκαίρι του 2000 κυκλοφορεί σε CD η μουσική που έγραψε για το θεατρικό έργο «Το κτήνος στο φεγγάρι», ενώ το 2001, σ’ ένα σημείο εκφραστικής και εκτελεστικής ωριμότητας, κυκλοφορεί το άλμπουμ Yeraz, ένας ονειρικός κόσμος για ακροατές µε τις ίδιες ευαισθησίες.Το 2007 ο HaigYazdjian κυκλοφόρησε τον τέταρτο προσωπικό του δίσκο µε τον τίτλο Amalur. “Amalur” στη γλώσσα των Βάσκων σημαίνει «Μάνα Γη». Έχει συνεργαστεί µε πολλούς σημαντικούς Έλληνες συνθέτες και τραγουδιστές καθώς και µε σολίστες διεθνούς κύρους. Μεταξύ αυτών, µε τον Νίκο Πορτοκάλογλου, Νίκο Ξυδάκη, τον Γιώργο Νταλάρα, τη Σαβίνα Γιαννάτου, τη Μαρία Φαραντούρη, τη ∆ήµητρα Γαλάνη, την Έλλη Πασπαλά, τον David Lynch κ.ά.
Συμμετείχε στον δίσκο της Loreena Mc Kennitt ‘An Ancient Muse’ ο οποίος ηχογραφήθηκε στα θρυλικά Real World Studios του Peter Gabriel καθώς και στην παγκόσμια περιοδεία της. Συνεργάστηκε µε μια από τις σημαντικότερες Ελληνίδες ερμηνεύτριες, την Ελένη Βιτάλη. Μαζί πραγματοποίησαν μια σειρά από κοινές ζωντανές εμφανίσεις σε όλη τη χώρα και η συνύπαρξή τους επί σκηνής καταγράφηκε στο διπλό CD Ζωντανό Κύτταρο.
Nandini Shankar
Η Nandini Shankar είναι μια Ινδή βιολίστρια που ερμηνεύει Ινδουστάνικη (Hindustani) κλασική μουσική και fusion. Η Nandini Shanker είναι εγγονή της Ινδής βιολίστριας Padma Bhushan N. Rajam και η μητέρα της Dr Sangeeta Shanker είναι επίσης ιδιαίτερα αναγνωρισμένη βιολίστρια. Η Nandini παντρεύτηκε τον διάσημο music fusion καλλιτέχνη Carnatic, Mahesh Raghvan, στις 9 Μαΐου 2021.
Η Shankar ξεκίνησε την εκπαίδευσή της όταν ήταν 3 ετών και έδωσε την πρώτη της δημόσια παράσταση στα 8. Έδωσε την πρώτη της ολοκληρωμένη σόλο παράσταση σε ηλικία 13 ετών. Παίζει βιολί στο Gayaki Ang. Διαμένει στη Βομβάη.
Παράλληλα με τις μουσικές σπουδές της που ολοκληρώθηκαν με τ μεταπτυχικαό της δίπλωμα η Nandini Shankar διέπρεψε στην ακαδημαϊκή της εκπαίδευση. Ολοκλήρωσε την αποφοίτησή της στο εμπόριο και είναι διπλωματούχος Ινδός Ορκωτός Λογιστής (ICAI).
Η Shankar εμφανίστηκε. Οι χώρες στις οποίες έχει εμφανιστεί περιλαμβάνουν τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου εμφανίστηκε στο Carnegie Hall το 2016, τον Καναδά, την Νέα Ζηλανδία, την Ελβετία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Γαλλία, την Γερμανία, το Βέλγιο, τις Κάτω Χώρες, την Ουγγαρία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Μπαγκλαντές, την Μαλαισία, την Σρι Λάνκα, την Ινδονησία και ην Σιγκαπούρη.
Έχει εμφανιστεί σε φεστιβάλ όπως το Europalia, Sawai Gandharva Bhimsen Festival, Yaksha (φεστιβάλ), Saptak Festival of Music, Aarohi για το Pancham Nishad, ITCSRA Sangeet Sammelan, MERU στην Ολλανδία, Jaya Smriti που οργανώθηκε από τον HemaMalini,Temple of Fine Arts, Bhilwara Sur Sangam, The Association of Performing Arts of India, Ίδρυμα T. N. Krishnan, Διεθνές Φεστιβάλ Τεχνών του Δελχί, Ίδρυμα Μουσικής της Βεγγάλης, και Μουσικό Συνέδριο Dover Lane. Έχει μεταδοθεί τηλεοπτικά στο Idea Jalsa και έκανε ένα μουσικό βίντεο με την αδερφή της Ragini Shankar.
Είναι μέλος του Sakhi, του πρώτου ινδικού συγκροτήματος κλασικής μουσικής, που δημιουργήθηκε από τον Kaushiki Chakraborty.Είναι επίσης μέλος του “in Strings”, μιας μπάντας fusion που συνδυάζει διάφορα είδη από όλο τον κόσμο.
Στέλιος Πελασγός
Ο Δρ Στέλιος Πελασγός ξεκίνησε την αναβίωση της αρχαίας τέχνης των ραψωδών και των παραμυθάδων στην Ελλάδα και την Κύπρο αφού περπάτησε τα μονοπάτια της λογοτεχνίας, της παιδαγωγικής, της ψυχολογίας και του σωματικού θεάτρου. Έχει δώσει παραστάσεις αφήγησης σε όλη την Μεσόγειο και την Ευρώπη ερευνώντας πότε τις ρίζες της παραδοσιακής λογοτεχνίας και πότε τις σύγχρονες δυνατότητες της σε συνεργασία με σημαντικούς εικαστικούς, μουσικούς ή χορευτές. Η διδακτορική του έρευνα απέδειξε τα οφέλη της παραδοσιακής μαθητείας στην προφορική αφήγηση μέσα στο ελληνικό σχολείο. Τα βιβλία του, τα σεμινάρια, οι παραστάσεις και οι θεραπευτικές του ομάδες ανοίγουν νέους δρόμους για τα παραμύθια προς τις καρδιές και τον νου όσων χρειάζονται παρηγοριά και στήριξη. Μεγάλο μέρος του έργο του διακονεί ευπαθείς ομάδες (πρόσφυγες, πρώην χρήστες, φυλακισμένους κ.α.). Η νέα του παραγωγή για το 2024 είναι ελληνογαλλοαλγερινή με τίτλο “Kosmogonies -Κοσμογονίες”.
Χάρης Λαμπράκης
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα και ξεκίνησε να παίζει μουσική σε νεαρή ηλικία, έχοντας πολλούς και καλούς δασκάλους. Αποφοίτησε από το Μουσικό Γυμνάσιο και Λύκειο Παλλήνης και το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ με κατεύθυνση στην εθνομουσικολογία. Είχε την τύχη να συνεργαστεί με πολλούς σημαντικούς μουσικούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Εδώ και 30 χρόνια συμμετέχει σε ηχογραφήσεις και συναυλίες ανά τον κόσμο, ενώ παράλληλα διδάσκει νέυ και θεωρία μουσικής δίνοντας σεμινάρια και masterclasses. Με το γκρούπ Harris Lambrakis Quartet έχουν ηχογραφήσει 3 άλμπουμ (Θέα, Μετέωρα, Λαφίνα). Είναι υπεύθυνος της Διαπολιτισμικής Ορχήστρας της ΕΛΣ.
Γιώργος Κοντογιάννης
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του Μουσικού σχολείου Ιλίου(1998), Κατά τα έτη 1999-2000, σπούδασε λύρα και οθωμανική μουσική με τον Ross Daly στο εργαστήρι “Λαβύρινθος”. Κάτοχος πτυχίου αρμονίας. Διδάσκει λύρα σε μαθητές διαφόρων επιπέδων για πάνω από 15 χρόνια. Ως μουσικός , είναι ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος Ματ σε 2 υφέσεις (Checkmate in Two Flats) με το οποίο έχει κυκλοφορήσει 4 άλμπουμ από το 2002 και έχει παίξει σε πολλά φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Συμμετέχει στο σχήμα του Haig Yazdjian. Μέλος του σχήματος Polis Ensemble. και “Νότιο τόξο”(Κατερίνα Παπαδόπουλου) Επιπροσθέτως έχει παίξει μαζί με σημαντικούς καλλιτέχνες του χώρου, σε επίπεδο συναυλιών και δισκογραφίας όπως ο Νίκος Γράψας, Νίκος Ξυδάκης, Ελένη Καραΐνδρου, Βασίλης Σκουλάς, Λουδοβίκος των Ανωγείων κ.α
Τάσος Πούλιος
Γεννήθηκε στην Κατερίνη το 1988. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Λαϊκής Παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου με ειδίκευση στο κανονάκι και κάτοχος του μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών «Μουσικές Τέχνες: Ερμηνεία – Εκτέλεση στο Κανονάκι» του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης & Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Είναι διπλωματούχος βυζαντινής μουσικής καθώς και για ορισμένο χρόνο φοίτησε στο Istanbul Technical University. Από το 2009 δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην Ελλάδα και το εξωτερικό όπου συνεργάζεται με καλλιτέχνες όπως οι: Haig Yazdjian, Μάρθα Μαυροειδή, Κουαρτέτο Γιασεμί, New York Gypsy All Stars, Σωκράτης Σινόπουλος, Παναγιώτης Ανδρέου, Απόστολος Σιδέρης, Δημήτρης Τασούδης, Γιάννης Πούλιος, Ταξιάρχης Γεωργούλης, Νικόλας Παλαιολόγος, Βαγγέλης Καρίπης, Γιώργος Κοντογιάννης, Μιχάλης Κουλουμής, Νίκος Ανδρίκος, Itamar Doari, Gonzalo Grau, Κατερίνα Παπαδοπούλου, Eleonore Fourniau, Nedyalko Nedyalkov, Gergana Dimitrova, Kostadin Genchev, Γιώργος Ψάλτης, Amine Bouhafa, Νίκος & Γιασεμή Σαραγούδα, Selin Yucesoy, Περικλής Παπαπετρόπουλος, Σταύρος Παζαρέντζης, Σόλων Λέκκας, Χάρης Λαμπράκης, Νίκος Σιδηροκαστρίτης, Χρίστος Τσιαμούλης, Λιζέτα Καλημέρη, Θοδωρής Κοτονιάς, Αρετή Κετιμέ, Φωτεινή Βελεσιώτου, Δημήτρης Υφαντής κ.ά. Το 2017 διδάσκει κανονάκι στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και το ίδιο έτος ξεκινά να διδάσκει στο Σχολείον Ψαλτικής. Από το 2013 διδάσκει στο Μουσικό Σχολείο Παλλήνης. Τον Δεκέμβριο του 2021 κυκλoφόρησε, με το κουαρτέτο του, την πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Vitraux».
Σοφία Ευκλείδου
Η Σοφία Ευκλείδου είναι μια μουσικός που μπορεί εύκολα να «ταξιδεύει» από το μπαρόκ και τις κλασσικές δυτικές μορφές της μουσικής, στις σύγχρονες και αυτοσχεδιαστικές, στην κλασική οθωμανική και την World Music.
Οι σπουδές της στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, στην μουσική Ακαδημία της Κολωνίας καθώς και στο Trinity College of Music, όπου σπούδασε με υποτροφία του ΙΚΥ και του Μεγάρου μουσικής Αθηνών, ήταν μόνο η αρχή για ένα συνεχές μουσικό ταξίδι. Έχει δώσει συναυλίες και ρεσιτάλ στην Ελλάδα, Αγγλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Βραζιλία, Αυστραλία, Αμερική και στο Κατάρ. Tα τελευταία δέκα χρόνια έχει αρχίσει παράλληλα μια άλλη πορεία, δουλεύοντας σε πλήθος παραστάσεων του εθνικού θεάτρου, καθώς και σε θεατρικές παραγωγές της Στέγης γραμμάτων και τεχνών και της λυρικής σκηνής. Έχει συνεργαστεί με πλήθος μουσικών και τραγουδιστών, όπως οι Ross Daly (ως μέλος του κουαρτέτου του), Σωκράτης Σινόπουλος, Νίκος Κηπουργός, Ψαραντώνης, Χρήστος Τσιαμούλης, Σαββίνα Γιαννάτου, Α. Πρωτοψάλτη, Γ. Χαρούλης, Artefacts ensemble, Μ. Φριτζήλα, Μ. Παπαγεωργίου, Κωνσταντίνος Βήτα, Θ Ανεστόπουλος, Π. Παυλίδης, Γ. Αγγελάκας, και πλήθος άλλους. Με τον Ταξιάρχη Γεωργούλη έχει ιδρύσει το σχήμα Beraber , με το οποιο παίζουν μουσικές της ανατολικής μεσογείου.
Φοίβος Αποστολίδης
Γεννήθηκε το 1989 στην Κατερίνη της Πιερίας και μεγάλωσε σε οικογένεια ερασιτεχνών μουσικών. Το 2007 μετακόμισε στη Θεσσαλονίκη για να σπουδάσει στο Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του ΑΠΘ. Έδειξε ενδιαφέρον για τη μουσική από νωρίς και στην ηλικία των 19 αποφάσισε να ασχοληθεί επαγγελματικά με τη μουσική. Το πάθος του για τη μουσική, και ειδικά το ρυθμό, τον οδήγησε στην αναζήτηση κατάλληλων δασκάλων για να διδαχθεί την τέχνη των κρουστών. Έτσι, συνάντησε τον πρώτο του δάσκαλο Λουκά Μεταξά, από τον οποίο πήρε μαθήματα κρουστών της Ανατολικής Μεσογείου (darbuka, riq, bendir, davul). Παράλληλα, πήρε υποτροφία από την σχολή “Εν Χορδαίς” για να φοιτήσει στα καλοκαρινά σεμινάρια Roots & routes στο Rotterdam της Ολλανδίας. Συνέχισε μαθήματα darbuka και ρυθμολογίας με τον Δημήτρη Παναγούλια, ενώ παράλληλα ανακάλυψε την αγάπη του για την Ινδική κλασική μουσική και μαθήτευσε δίπλα στον Σάκη Λάιο tabla και ινδική ρυθμολογία. Από το 2015 μαθαίνει tabla με τον Hiren Chate, παγκοσμίου φήμης εκτελεστή, εκπρόσωπο της Punjab Gharana (σχολή / στυλ του Punjab) και μαθητή του Pt. Yogesh Shamsi. O Φοίβος Αποστολίδης εξελίσσει συνέχεια την μουσική του έκφραση καθώς ασχολείται με διάφορα είδη μουσικής όπως παραδοσιακή ελληνική, ποντιακή, τουρκική, αραβική, gypsy, world music, ethnic, jazz, και άλλες. Έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμα μουσικά σχήματα πλαισιώνοντας πολλούς σολίστες σε συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι τακτικό μέλος στα σχήματα Ηλιοδρόμιο, Mirror Tuners και Λωξάντρα.
INFO
24 – 25 Σεπτεμβρίου
Ώρα συναυλιών: 20:00
Είσοδος: ελεύθερη
Διοργάνωση – Παραγωγή: ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας
Συνδιοργάνωση : Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας
Το 3ο Φεστιβάλ Αιγών πραγματοποιείται υπό την αιγίδα και με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού
more
Ώρα
23 (Σάββατο) 8:00 μμ - 25 (Δευτέρα) 11:59 μμ
Αφήστε μια απάντηση
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.