Η Αγία Μαρίνα κατοικείται από ντόπιους και πρόσφυγες από την Μ. Ασία και τον Πόντο. Tα κύρια επαγγέλματα των κατοίκων είναι η γεωργία και η κτηνοτροφία. Λέγεται πώς το χωριό πήρε το όνομά του από την Αγία Μαρίνα η οποία είναι και προστάτιδα του τόπου. Και οι δύο ιεροί ναοί του χωριού (παλαιός και νέος) φέρουν τον όνομα της. Οι κάτοικοι πιστεύουν πώς η Αγία έχει κάνει πολλά θαύματα και δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν πώς την έχουν συναντήσει. Κατά την δεκαετία του ’30 μία μεγάλη πλημμύρα κατέστρεψε το χωριό το οποίο ήταν χτισμένο νοτιότερα ολοσχερώς. Το μόνο κτίσμα που διασώθηκε ήταν ο ιερός ναός της Αγίας Μαρίνας. Πιστεύεται πως ήταν η Αγία πού προστάτευσε τον Ναό και πως κατοικεί σ’ αυτόν και τον προστατεύει ακόμα και σήμερα. Ο θρύλος λέει ότι υπήρχε μία εικόνα στον ναό της Αγίας Μαρίνας, την οποία οι κάτοικοι του χωριού αποφάσισαν να την μεταφέρουν στην τότε καινούρια εκκλησία τους αλλά η εικόνα κατά κάποιον τρόπο επέστρεφε πάντα στον παλαιό ναό.
Αξίζει κανείς να επισκεφτεί
Τον Ιερό Ναό της Αγίας Μαρίνας που βρίσκεται 2 χλμ ανατολικά του οικισμού της. Ο Ι.Ν. της Αγίας Μαρίνας ανεγέρθηκε το 1700 μ.χ. και έχει κηρυχτεί ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο. Πρόκειται για μονόχωρο ναό με ημικυκλική εξωτερικά αψίδα με τοιχογραφικό διάκοσμο που χρονολογείται τον 18ο αιώνα, εικόνες από τον 19ου αιώνα και ξυλόγλυπτο σταυρό..
16.07-17.07
Κάθε 16 και 17 Ιουλίου ο Πολιτιστικός Σύλλογος διοργανώνει εκδηλώσεις στα πλαίσια της γιορτής του χωριού και της ομώνυμης εκκλησίας «Αγία Μαρίνα» με παραδοσιακούς χορούς με συμμετοχή και πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής.
23η Δεκεμβρίου
Κάθε 23η Δεκεμβρίου εορτάζεται το «κολντέ» με το άναμμα μιας μεγάλης φωτιάς στο κέντρο του
χωριού.