Ιούλιος, 2024

16Ιούλ10:30 πμ11:30 πμΑπό τη Γη στη Σελήνη και πάλι πίσω!ΚΕΠΑ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ 2023- 2024

Πληροφορίες εκδήλωσης


Από τη Γη στη Σελήνη και πάλι πίσω!
Ένα περιπετειώδες ταξίδι στο Σύμπαν! Τα παιδιά γνωρίζουν την αληθινή ιστορία μιας σεληνιακής πέτρας που ταξίδεψε από τη Γη στη Σελήνη και επέστρεψε μετά από δισεκατομμύρια χρόνια πίσω στη Γη! Μαθαίνουν για τα Σεληνιακά πετρώματα και γράφουν τις δικές τους Φεγγαρο-ιστορίες!!
Όλα τα εργαστήρια πραγματοποιούνται στη Δημοτική Βιβλιοθήκη «Θεανώ Ζωγιοπούλου» από τις 10.00 έως τις 11.30 π.μ.
Οι δράσεις απευθύνονται σε παιδιά 8-12 ετών.

ΚΕΠΑ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ 2023- 2024
Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη «Θεανώ Ζωγιοπούλου»
Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2024, της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος είναι και πάλι εδώ και η Δημοτική Βιβλιοθήκη «Θ. Ζωγιοπούλου» της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας, συμμετέχει για ακόμη μια φορά!
Αυτό το καλοκαίρι, από την Δευτέρα 17 Ιουνίου έως την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου, οι βιβλιοθήκες του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών υποδέχονται τους μικρούς τους φίλους, προσκαλώντας τους σε ένα συναρπαστικό ταξίδι αναζήτησης… από τη Γη ως τον ουρανό! Αυτό είναι και το φετινό σύνθημα: «Από τη Γη ως τον ουρανό: μαθαίνω, σκέφτομαι, ζω…».
Με κεντρικούς άξονες τη γνώση, την επιστήμη, τον πολιτισμό, αλλά και τον ίδιο τον άνθρωπο, αυτό το καλοκαίρι, οι τοπικές βιβλιοθήκες μετατρέπονται σε κυψέλες εξερεύνησης και δημιουργικότητας με τα παιδιά να κάνουν την περιπλάνησή τους στον δικό τους γύρο του κόσμου, ξετυλίγοντας το νήμα της ζωής στον πλανήτη και στο απέραντο σύμπαν, μετρώντας τα αμέτρητα, εξηγώντας τα ανεξήγητα και αναζητώντας απαντήσεις για όλα όσα βλέπουμε γύρω μας αλλά και όσα δεν μπορούμε να δούμε.
Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2024 διοργανώνεται από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και υλοποιείται χάρη στην αγαστή συνεργασία της ΕΒΕ και του Εργαστηρίου Παιδαγωγικών Εφαρμογών και Παραγωγής Εκπαιδευτικού Υλικού, του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ (Διευθυντής: Καθηγητής Κωνσταντίνος Δ. Μαλαφάντης).

Καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, οι βιβλιοθήκες συντονίζουν τις δράσεις τους, ενώ μικροί και μεγάλοι μοιράζονται τις αναγνωστικές τους εμπειρίες στα κοινωνικά δίκτυα χρησιμοποιώντας τα #ΚΕ2024gr και #forEBEr.

more

Ώρα

(Τρίτη) 10:30 πμ - 11:30 πμ

X