Μάρτιος, 2024

24Μαρ7:30 μμ11:59 μμΜΟΥΣΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ART VARIOUS /Πρόσκληση σε χορό - ΒΕΡΟΙΑ ΙΙ ΓΙΟΡΤΕΣ ΠΟΛΗΣ ΙΙ ΕΑΡΙΝΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ

Πληροφορίες εκδήλωσης


ΒΕΡΟΙΑ ΙΙ ΓΙΟΡΤΕΣ ΠΟΛΗΣ ΙΙ ΕΑΡΙΝΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ
22, 23, 24/03/2024
Στις επιτυχημένες συναυλίες του κύκλου των Εαρινών συμφωνιών την άνοιξη του 2018, του 2019 και του 2022, που διοργάνωσε το Δημοτικό Ωδείο Βέροιας παρουσιάσαμε μουσικά σχήματα με μουσικές αναφορές από τον Bach μέχρι μουσικές της Jazz και της ελληνικής μουσικής.
Αυτή η προσέγγιση κέντρισε τον ενδιαφέρον του φιλόμουσου κοινού της πόλης αλλά λειτούργησε και ως εκπαιδευτική δράση για τους μαθητές του Ωδείου μας. Με αυτές άνοιξε ένας κύκλος συναυλιών στο Δ.Ω.Β. με θεματική ενότητα κυρίως στην μουσική δωματίου, η οποία είναι πρωτόγνωρη στα μουσικά δρώμενα, όχι μόνο των Δημοτικών Ωδείων, αλλά και γενικότερα στην μουσική εκπαίδευση της χώρας .
Πέρα από τα μουσικά σχήματα που φιλοξενούμε από ωδεία από άλλες πόλεις, δίνεται η δυνατότητα και στους καθηγητές του Δ.Ω.Β να παρουσιάσουν μέρος της προσωπικής τους δουλειάς και μελέτης στους σπουδαστές του Ωδείου αλλά και στο φιλόμουσο κοινό της πόλης μας.
Καλλιτεχνική διεύθυνση: Πέτρος Ρίστας

ΚΥΡΙΑΚΗ 24.03, ώρα 19:30
ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ART VARIOUS /Πρόσκληση σε χορό
Το μουσικό μας ταξίδι αρχίζει με βαλς και πόλκες της αυτοκρατορικής Βιέννης και των βασιλικών σαλονιών περνάει από τους σλαβικούς και Ουγγρικούς χορούς των Dvorak και Brahms και από τη γλυκιά μελαγχολία του Αργεντίνικου Τάγκο του Astor Piazzolla μέχρι τις αξέχαστες μελωδίες των Αττίκ, Γιαννίδη, Σακκελλαρίδη.
Συντελεστές
Μαριαλένα Παναγιωτοπούλου – υψίφωνος
Ευαγγελία Κουζώφ – βιολί
Μαρία Χρίστοβα– τσέλο
Θανάσης Γοβατζιδάκης – πιάνο

more

Ώρα

(Κυριακή) 7:30 μμ - 11:59 μμ

X