Μάρτιος, 2024

23Μαρ7:30 μμ11:59 μμ“Canción de Arrabal” - ΣΑΒΒΑΤΟ 23.03, ώρα 19:30

Πληροφορίες εκδήλωσης


ΒΕΡΟΙΑ ΙΙ ΓΙΟΡΤΕΣ ΠΟΛΗΣ ΙΙ ΕΑΡΙΝΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ
22, 23, 24/03/2024
Στις επιτυχημένες συναυλίες του κύκλου των Εαρινών συμφωνιών την άνοιξη του 2018, του 2019 και του 2022, που διοργάνωσε το Δημοτικό Ωδείο Βέροιας παρουσιάσαμε μουσικά σχήματα με μουσικές αναφορές από τον Bach μέχρι μουσικές της Jazz και της ελληνικής μουσικής.
Αυτή η προσέγγιση κέντρισε τον ενδιαφέρον του φιλόμουσου κοινού της πόλης αλλά λειτούργησε και ως εκπαιδευτική δράση για τους μαθητές του Ωδείου μας. Με αυτές άνοιξε ένας κύκλος συναυλιών στο Δ.Ω.Β. με θεματική ενότητα κυρίως στην μουσική δωματίου, η οποία είναι πρωτόγνωρη στα μουσικά δρώμενα, όχι μόνο των Δημοτικών Ωδείων, αλλά και γενικότερα στην μουσική εκπαίδευση της χώρας .
Πέρα από τα μουσικά σχήματα που φιλοξενούμε από ωδεία από άλλες πόλεις, δίνεται η δυνατότητα και στους καθηγητές του Δ.Ω.Β να παρουσιάσουν μέρος της προσωπικής τους δουλειάς και μελέτης στους σπουδαστές του Ωδείου αλλά και στο φιλόμουσο κοινό της πόλης μας.
Καλλιτεχνική διεύθυνση: Πέτρος Ρίστας

ΣΑΒΒΑΤΟ 23.03, ώρα 19:30
“Canción de Arrabal”
Μουσική από την περιφέρεια των μητροπόλεων του κόσμου!
Οι τρεις μουσικοί, ως ξεχωριστές καλλιτεχνικές οντότητες έχουν εδώ και πολλά χρόνια πολυποίκιλη καλλιτεχνική δράση τόσο συναυλιακά όσο και δισκογραφικά. Έχοντας ως βάση τους τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, συνεργάζονται από το 2005 σε διάφορα φεστιβάλ, αφιερώματα, κοντσέρτα με ορχήστρα και συναυλίες με νέα μουσική.
Στο Canción de Arrabal ερμηνεύουν μουσική δυο αιώνων, γεμάτη εικόνες και χρώματα. Έργα, εμπνευσμένα άλλες φορές από τις λαϊκές παραδόσεις των τόπων προέλευσής τους και άλλες φορές από τα αστικά ιδιώματα των μητροπόλεων, διασκευάζονται σε μορφή duo & amp; trio για τσέλο, κιθάρα και μπαγιάν ή μπαντονεόν και πλαισιώνονται από solo έργα και κιθάρα, τσέλο ή μπαγιάν που αναδεικνύουν τον ηχοχρωματικό πλούτο και στόφα του κάθε οργάνου.
Συντελεστές
Κωνσταντίνο Ράπτη – μπαγιάν/μπαντονεόν
Μαρία Ανισέγκου – τσέλο
Κώστα Μακρυγιαννάκη – κιθάρα

more

Ώρα

(Σάββατο) 7:30 μμ - 11:59 μμ

X