Μάρτιος, 2024

22Μαρ8:00 μμ11:59 μμFor Children - ΒΕΡΟΙΑ ΙΙ ΓΙΟΡΤΕΣ ΠΟΛΗΣ ΙΙ ΕΑΡΙΝΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ

Πληροφορίες εκδήλωσης


ΒΕΡΟΙΑ ΙΙ ΓΙΟΡΤΕΣ ΠΟΛΗΣ ΙΙ ΕΑΡΙΝΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ
22, 23, 24/03/2024
Στις επιτυχημένες συναυλίες του κύκλου των Εαρινών συμφωνιών την άνοιξη του 2018, του 2019 και του 2022, που διοργάνωσε το Δημοτικό Ωδείο Βέροιας παρουσιάσαμε μουσικά σχήματα με μουσικές αναφορές από τον Bach μέχρι μουσικές της Jazz και της ελληνικής μουσικής.
Αυτή η προσέγγιση κέντρισε τον ενδιαφέρον του φιλόμουσου κοινού της πόλης αλλά λειτούργησε και ως εκπαιδευτική δράση για τους μαθητές του Ωδείου μας. Με αυτές άνοιξε ένας κύκλος συναυλιών στο Δ.Ω.Β. με θεματική ενότητα κυρίως στην μουσική δωματίου, η οποία είναι πρωτόγνωρη στα μουσικά δρώμενα, όχι μόνο των Δημοτικών Ωδείων, αλλά και γενικότερα στην μουσική εκπαίδευση της χώρας .
Πέρα από τα μουσικά σχήματα που φιλοξενούμε από ωδεία από άλλες πόλεις, δίνεται η δυνατότητα και στους καθηγητές του Δ.Ω.Β να παρουσιάσουν μέρος της προσωπικής τους δουλειάς και μελέτης στους σπουδαστές του Ωδείου αλλά και στο φιλόμουσο κοινό της πόλης μας.
Καλλιτεχνική διεύθυνση: Πέτρος Ρίστας
———————————————————————–
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22.03, ώρα 20.00
For Children
Συναυλία μουσικής δωματίου με έργα για βιολί και πιάνο
Με τη Σονάτα Νο.19 σε Μι ύφεση μείζονα για πιάνο και βιολί του W.A. Mozart, ξεκινά η συναυλία, έργο το οποίο συνέθεσε το 1778 στο Mannheim. Αποτελείται από δύο μέρη και τα δύο όργανα έχουν ισάξιο ρόλο. Το δεύτερο έργο αποτελεί μία μεταγραφή δέκα επιλεγμένων κομματιών της συλλογής “For Children” του Béla Bartók για βιολί και πιάνο, από τον βιολιστή και δάσκαλο Ede Zathureczky. Τόσο η αρχική σύνθεση όσο και η μεταγραφή απευθύνεται σε μαθητές με στόχο την τεχνική αλλά και ερμηνευτική τους εξέλιξη. Το έργο “In the Mists” του Τσέχου συνθέτη Leoš Janáček είναι για σόλο πιάνο. Εξερευνά τις κλίμακες με πολλές υφέσεις και δημιουργεί μέσα από αυτές ένα “ομιχλώδες τοπίο” για τον ακροατή. Τέλος, η Σονατίνα Op.100 του A. Dvořák, γράφτηκε κατά την παραμονή του συνθέτη στις Ηνωμένες Πολιτείες και είναι αφιερωμένη στα δύο παιδιά του που έπαιζαν βιολί και πιάνο.
Συντελεστές
Σοφία Κουπίδου – Βιολί
Κωνσταντίνα Κουκουμπέση – πιάνο

more

Ώρα

(Παρασκευή) 8:00 μμ - 11:59 μμ

X