Η σημαντικότερη στιγμή της ζωής σας στο ομορφότερο τοπίο

Παντρευτείτε ή οργανώστε τη φωτογράφιση σας με θέα τον πολύχρωμο κάμπο της Βέροιας!!!

Κάθε Μάρτιο συμβαίνει ένα φαινόμενο μοναδικό στην ελληνική ύπαιθρο. Ο εύφορος κάμπος της Βέροιας μεταμορφώνεται σε μια απέραντη ροζ θάλασσα, από τις χιλιάδες ανθισμένες ροδακινιές! Κοιτώντας κανείς από τη Βέροια με προοπτική τον κάμπο θα αντικρίσει ένα υπερθέαμα εναλλαγής χρωμάτων και αισθήσεων. Η ποικιλία των οπωροφόρων δέντρων, ο πλούτος του κάμπου, προσφέρει με την ανθοφορία του ένα εξαιρετικής ομορφιάς ροζ, λευκό και κόκκινο μωσαϊκό. Ροδάκινα, κεράσια, ακτινίδια και άλλα εξαιρετικής ποιότητας φρούτα πριν παραδώσουν τον πλούσιο καρπό τους στην τοπική κοινωνία αποθεώνουν τις αισθήσεις του επισκέπτη.
Δεν είναι τυχαίο ότι ο Ηρόδοτος αναφέρει πως σε αυτά τα μέρη βρίσκονταν οι περίφημοι «Κήποι του Μίδα». Στις παραδόσεις της Ανατολής, η ροδακινιά θεωρείται “το Δέντρο της Ζωής του Επίγειου Παραδείσου” που παρέχει στους ανθρώπους ζωή και χαρά.

Τα άνθη της ροδακινιάς, που συμβολίζουν την αναγέννηση και τη γονιμότητα, εμπνέουν ζευγάρια από την Ελλάδα και το να φωτογραφηθούν για το γάμο τους στο εντυπωσιακό αυτό δημιούργημα της φύσης.
Κτισμένη στους πρόποδες του Βερμίου και περιτριγυρισμένη βορειοανατολικά από τις πλαγιές των Πιερίων Ορέων και τον Αλιάκ¬μονα ποταμό, η Βέροια είναι ευρέως γνωστή για την πλούσια και μακραίωνη ιστορία της. Στη Βέροια μπορεί κανείς να βρει τόσο ξενοδοχεία όσο και ξενώνες πολυτελείας με άψογη αισθητική και σεβασμό στην τοπική αρχιτεκτονική.

Οργανώστε

Τη θρησκευτική γαμήλια τελετή σας στις εκ¬κλησίες και στα μοναστήρια της περιοχής, μερικά από αυτά των βυζα¬ντινών χρόνων, αρχαιολογικού και αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος, με ιστορική και μορφωτική αξία, φεύγοντας με τις καλύτερες εικόνες από την Βέροια.
ή

Την πολιτική γαμήλια τελετή σας στην εκπληκτική αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βέροιας, στο κεντρικότερο σημείο της πόλης, στο Δημαρχείο. Ένα πανέμορφο κτίριο το οποίο άρχισε να χτίζεται το 1906 από τους Έλληνες Χριστιανούς με επικεφαλής τον Μητροπολίτη Απόστολο. Τα εγκαίνια του έγιναν το 1908, παρουσία των Τουρκικών αρχών. Στην είσοδο του υπήρχε επιγραφή με χρυσά γράμματα: «Ελληνικό Γυμνάσιο Ελληνικής Κοινότητας Βέρροιας». Στους βαλκανικούς πολέμους (1912 – 1913)χρησιμοποιήθηκε σαν στρατιωτικό Νοσοκομείο και στρατώνας Ευζώνων. Στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο (1914 – 1918) επιτάχθηκε από τον Γαλλικό στρατό. Λειτουργούσε σαν σχολείο μέχρι πριν από λίγα χρόνια(1996). Πρόσφατα ανακαινίστηκε, εγκαινιάστηκε στις 16 Οκτωβρίου 2001 και λειτουργεί πλέον ως Δημαρχείο. Με την αποκατάσταση του κτιρίου και την διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου απόκτησε η πόλη ένα σημαντικό χώρο όπου πραγματοποιούνται πολιτιστικές και κοινωνικές εκδηλώσεις του Δήμου.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥ ΓΑΜΟΥ

1. Βεβαίωση αγαμίας από την Ενορία του γαμπρού.
2. Βεβαίωση αγαμίας από την Ενορία της νύφης.
3. Δημοσίευση της αγγελίας του γάμου σε μια τοπική εφημερίδα.
4. Παράβολο χαρτοσήμου αξίας 15 ΕΥΡΩ (από Δ.Ο.Υ.)
5. Σε περίπτωση τελέσεως πολιτικού «γάμου», προσκομίζεται αντίστοιχη ληξιαρχική πράξη.
6. Σε περίπτωση τελέσεως γάμου, εκ διαζεύξεως, προσκομίζεται ληξιαρχική πράξη τελέσεως του προηγούμενου γάμου.
7. Σε περίπτωση τελέσεως γάμου, εκ χηρείας, προσκομίζεται ληξιαρχική πράξη τελέσεως του προηγούμενου γάμου και ληξιαρχική πράξη θανάτου.
8. Ξενόγλωσσα δικαιολογητικά θα πρέπει να συνοδεύονται από επικυρωμένη μετάφραση στα ελληνικά.
9. Σε περίπτωση αλλοδαπών ή ετερόδοξων χρειάζονται και άλλα δικαιολογητικά, που μπορούν να προσκομιστούν σε συνεννόηση με τον ιερέα της Ενορίας τελέσεως του γάμου.
Τα παραπάνω δικαιολογητικά προσκομίζονται από τους μελλόνυμφους αυτοπροσώπως στον Ιερό Ναό τελέσεως του γάμου, προκειμένου να γίνει η υπόλοιπη διαδικασία. Τα δελτία των αστυνομικών ταυτοτήτων των μελλόνυμφων είναι απαραίτητα. Η έκδοση των δικαιολογητικών γάμου από την Ενορία γίνεται εντελώς δωρεάν. Στη συνέχεια όλα τα δικαιολογητικά, με το διαβιβαστικό του ιερέα, προσκομίζονται στο αρμόδιο Γραφείο Γάμων της Ιεράς Μητροπόλεως, προκειμένου να εκδοθεί η Άδεια Γάμου. Η δαπάνη εκδόσεως της Άδειας Γάμου αφορά την αγορά των απαραίτητων ενσήμων και εκδίδεται σχετική απόδειξη.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Γραφείο Γάμων της Ιεράς Μητροπόλεως.
Ώρες λειτουργίας: 10:00 – 13:00 πρωί (εργάσιμες ημέρες)
Τηλέφωνο: 2331022270 (εσωτερικό 4)
Τηλεομοιότυπο (fax): 2331025275
e-mail: lazmour@hotmail.com

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΓΑΜΟΥ

• Αίτηση και Υπεύθυνη Δήλωση την ημέρα κατάθεσης των δικαιολογητικών
• Απλή φωτοτυπία της ταυτότητας και πρωτότυπη
• Αντίγραφο ή Απόσπασμα Ληξιαρχικής πράξης γέννησης από το Ληξιαρχείου του τόπου γέννησης ή από το Ειδικό Ληξιαρχείο Αθηνών για γεννημένους στο εξωτερικό
• Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
• Δικαστική απόφαση για ανήλικους κάτω των 18 ετών
• Δημοσίευση του γάμου σε ημερήσια εφημερίδα αποκλειστικά της Βέροιας, χωρίς ημερομηνία τέλεσης και προσκόμιση μιας ολόκληρης εφημερίδας στην Υπηρεσία, όπου θα αναφέρεται ο τόπος τέλεσης.
• Σε περίπτωση ύπαρξης διαζυγίου προσκομίζεται η Ληξιαρχική πράξη του γάμου με καταχωρημένο το διαζύγιο. Σε περίπτωση χηρείας προσκομίζεται η Ληξιαρχική πράξη θανάτου.
• Φωτοτυπίας Ε1 φορολογικής δήλωσης όπου θα φαίνεται ως τόπος κατοικίας ο Δήμος Βέροιας
• Το ΑΜΚΑ των δύο συζύγων
• Φορέας ασφάλισης αυτών
Για περισσότερες πληροφορίες 2331350545; lixiarxeio@veria.gr και veria.gr

Για να βρείτε φωτογράφο «Σωματείο Καλλιτεχνών Φωτογράφων Κεντροδυτικής Μακεδονίας»
https://cwm-photographers.gr/

X