Σεπτέμβριος, 2022

09Σεπτ8:00 μμ12:00 μμBEΡΟΙΑ, ΕΥΗΧΗ ΠΟΛΗFULL MOON CONCERT Mediterranean Ensemble of Jazz

Πληροφορίες εκδήλωσης

Με νέα ματιά, για νέα μάτια
14η χρονιά Εύηχη πόλη, 14η χρονιά που η Βέροια πλημμυρίζει μουσική και αποχαιρετά το καλοκαίρι με μια τριήμερη γιορτή.
Με πολλή διάθεση και ενθουσιασμό, η ΚΕΠΑ παρουσιάζει ένα τριήμερο που φλερτάρει με τη νεολαία και δίνει ραντεβού στα πιο όμορφα σημεία της πόλης μας.
Πλατείες και γωνιές γίνονται pop, rock και jazz, γεμίζουν με παραδοσιακές μουσικές, με ήχους της Μακεδονίας και των Βαλκανίων, της Κρήτης και του Αιγαίου.
Εδώ, οι διαφορετικοί ήχοι φτιάχνουν μια κοινή μουσική.
Εδώ, οι μικρές γιορτές φτιάχνουν ένα μεγάλο, ανοιχτό σε όλους, γλέντι.
Η Εύηχη πόλη μας γίνεται νέα, ζωντανεύει τους δρόμους της, ενώνει τους ανθρώπους της και καλωσορίζει το φθινόπωρο με ανοιχτές εκδηλώσεις που συνεχίζουν, υπενθυμίζουν και δημιουργούν εκ νέου την πολιτιστική μας κληρονομιά.

Διοργάνωση: Κ.Ε.Π.Α Δήμου Βέροιας
Με τη συνεργασία του Πανεπιστημίου Μακεδονίας- Τμήμα Μουσικής επιστήμης & Τέχνης, Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας, Φωτογραφική Ομάδα ΑΝΤΙΘΕΣΙΣ

FULL MOON CONCERT
Mediterranean Ensemble of Jazz

Η Συμφωνική Ορχήστρα Jazz Βορείου Ελλάδος, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση και επιμέλεια, τού γνωστού αρχιμουσικού και μαέστρου, Καθηγητή Συγκριτικής Μουσικολογίας Μιχαήλ Α. Χατζηαναστασίου, παρουσιάζουν το μουσικό
συμφωνικό σύνολο
«Mediterranean Ensemble of Jazz» σε σύμπραξη, με μία από τις μεγαλύτερες μπάντες της Ελληνικής Rock n’ Roll και Boogie jazz σκηνής: Little Peter and the bad news, σε ένα μουσικό ταξίδι αναμνήσεων με τίτλο: “‘Full moon concert”.
Ρεπερτοριακό σημείο αναφοράς αυτής της μεγαλειώδους συναυλίας, θα αποτελέσει η έντονη επιρροή της Αφροαμερικάνικης Jazz μέσω των Gospels, στην γενικότερη μουσική κουλτούρα της κεντρικής και Νότιας Ευρώπης.
Είκοσι μουσικοί – σολίστ με ειδικότητα στην ethnic jazz και δύο ερμηνεύτριες ως back vocals, θα συνοδεύσουν μία από τις σημαντικότερες μουσικές προσωπικότητες της εγχώριας Rock n’ Roll σκηνής, προσφέροντας μια αξέχαστη μουσική κρουαζιέρα με φόντο και καμβά τις Ευρωπαϊκές Έθνικ σχολές, αναδεικνύοντας τις επιρροές που άσκησε- ειδικότερα – η Νότια Ευρώπη, στην εξέλιξη του είδους σε παγκόσμιο επίπεδο, μετά την εποχή του 2ου παγκοσμίου πολέμου.

Καλλιτεχνική Διεύθυνση – Διεύθυνση ορχήστρας: Μιχάλης Χατζηαναστασίου
Soloist: Little Peter
Πλατεία Ωρολογίου – Είσοδος Ελεύθερη

Παράλληλη εκδήλωση: Υπαίθρια έκθεση φωτογραφίας από την φωτογραφική ομάδα ΑΝΤΙΘΕΣΙΣ , στην πλατεία Αγίων Αναργύρων

more

Ώρα

(Παρασκευή) 8:00 μμ - 12:00 μμ

Αφήστε μια απάντηση

X