Σεπτέμβριος, 2022

09Σεπτ9:30 μμ12:00 μμBEΡΟΙΑ, ΕΥΗΧΗ ΠΟΛΗΗ Μικρασία και το Αιγαίο της καρδιά μας

Πληροφορίες εκδήλωσης

Με νέα ματιά, για νέα μάτια
14η χρονιά Εύηχη πόλη, 14η χρονιά που η Βέροια πλημμυρίζει μουσική και αποχαιρετά το καλοκαίρι με μια τριήμερη γιορτή.
Με πολλή διάθεση και ενθουσιασμό, η ΚΕΠΑ παρουσιάζει ένα τριήμερο που φλερτάρει με τη νεολαία και δίνει ραντεβού στα πιο όμορφα σημεία της πόλης μας.
Πλατείες και γωνιές γίνονται pop, rock και jazz, γεμίζουν με παραδοσιακές μουσικές, με ήχους της Μακεδονίας και των Βαλκανίων, της Κρήτης και του Αιγαίου.
Εδώ, οι διαφορετικοί ήχοι φτιάχνουν μια κοινή μουσική.
Εδώ, οι μικρές γιορτές φτιάχνουν ένα μεγάλο, ανοιχτό σε όλους, γλέντι.
Η Εύηχη πόλη μας γίνεται νέα, ζωντανεύει τους δρόμους της, ενώνει τους ανθρώπους της και καλωσορίζει το φθινόπωρο με ανοιχτές εκδηλώσεις που συνεχίζουν, υπενθυμίζουν και δημιουργούν εκ νέου την πολιτιστική μας κληρονομιά.

Διοργάνωση: Κ.Ε.Π.Α Δήμου Βέροιας
Με τη συνεργασία του Πανεπιστημίου Μακεδονίας- Τμήμα Μουσικής επιστήμης & Τέχνης, Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας, Φωτογραφική Ομάδα ΑΝΤΙΘΕΣΙΣ

Η Μικρασία και το Αιγαίο της καρδιά μας

Ο συνθέτης, δεξιοτέχνης στο ούτι και δάσκαλος παραδοσιακής μουσικής Χρήστος Τσιαμούλης, συναντά την σπουδαία τραγουδίστρια Καίτη Κουλιά και οι μουσικές τους ξυπνουν μνήμες και παντρεύουν το χτες με το σήμερα.
Ο Χρήστος Τσιαμούλης, μέλος του συγκροτήματος «Δυνάμεις του Αιγαίου», έχει συνεργαστεί με γνωστούς συνθέτες της παλαιότερης και της νεότερης γενιάς, έχει εκδόσει 2 βιβλία και διδάσκει στο Ωδείο Αθήνων καθώς και στο Τμήμα Μουσικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Η Καίτη Κουλιά έχει στο ενεργητικό της 6 προσωπικούς δίσκους και συνεργασίες με καλλιτέχνες όπως Μαρίζα Κωχ, Δήμητρα Γαλάνη, Γλυκερία, Πίτσα Παπαδοπούλου, Γιώργο Νταλάρα, Νένα Βενετσάνου, Μανώλη Μητσιά κ.α.
Μαζί με τους φίλους και μουσικούς συνεργάτες τους, στήνουν μια μοναδική παράσταση, με επίκεντρο τις μουσικές παραδόσεις της Μικρασίας και του Αιγαίου.

Χρήστος Τσιαμούλης: ούτι, τραγούδι
Καίτη Κουλιά: τραγούδι
Στέφανος Δομπαράκης: κανονάκι
Νίκος Σκαφιδάς: βιολί
Νικόλας Αγγελόπουλος: λαούτο
Παλιά Εβραϊκή Συνοικία (Μπαρμπούτα) – Είσοδος Ελεύθερη

Παράλληλη εκδήλωση: Υπαίθρια έκθεση φωτογραφίας από την φωτογραφική ομάδα ΑΝΤΙΘΕΣΙΣ , στην πλατεία Αγίων Αναργύρων

more

Ώρα

(Παρασκευή) 9:30 μμ - 12:00 μμ

Αφήστε μια απάντηση

X